Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Lezzetli ve pratik bir yemek arıyorsanız, şakşuka tam size göre! Patlıcanın muhteşem soslarla birleştiği bu tarif, hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor. Şakşuka yapımını tüm detaylarıyla anlatıyoruz.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutulmaz bir lezzet sunmak ister misiniz? O zaman şakşuka tarifi tam size göre! Türk mutfağının bu geleneksel yemeğini evde kolayca yapabilir ve lezzet dolu anlar yaşayabilirsiniz.

Şakşuka, patlıcanın sosla muhteşem uyumunu gözler önüne seren bir yemektir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, sofralarınıza renk ve lezzet katmaya ne dersiniz? Şakşuka yapmanın püf noktalarını öğrenmek için okumaya devam edin.

MALZEMELER

4 tane patlıcan
1 yemek kaşığı yağ
1 tane soğan
4 diş sarımsak
3 tane yeşil biber
3 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

TARİF

Patlıcanları küp küp doğrayın ve bir kabın içine alarak tuzlu suda bekletin.
Biberleri, domatesleri ve soğanları doğrayın.
15 dakika bekletilen patlıcanları kurulayın.
Tavada sıvı yağda kızartın ve kağıt havluya dizin.
Başka bir tavada sos için yağ ile soğan ve sarımsakları kavurun.
Biberleri ekleyin ve kavurun.
Üzerine baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.
Patlıcanları sosun üzerine koyun ve karıştırın.
Arzuya göre kıyılmış maydanoz ile servis edin.