Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Haşhaşlı revani, sadece lezzetli değil aynı zamanda yapımı son derece pratik bir tatlıdır. Bu tarif ile evde kendi mutfağınızda, dışarıdan alınan tatlılardan çok daha özel lezzetler yaratabilirsiniz.

Osmanlı saray mutfağından esinlenerek hazırlanan haşhaşlı revani tarifi, tatlı severler için vazgeçilmez bir alternatif sunuyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor.

Haşhaşlı revani, lezzetiyle olduğu kadar hafifliğiyle de öne çıkan bir tatlıdır. Bu tarif, özel günlerinizde veya günlük çay saatlerinizde tercih edebileceğiniz ideal bir seçenek olabilir.

MALZEMELER

Kekini hazırlamak için:

3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak yağ
1 bardak irmik
1 bardak un
Yarım bardak haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti hazırlamak için:

3 bardak şeker
2 bardak su
4 damla limon suyu

TARİF

Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın.
Tüm sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
Unu, haşhaşı, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Fırın kabını yağlayın ve kek harcını dökün, yarım saat pişirin.
Şerbeti hazırlamak için bir tencerede malzemeleri kaynatın.
İlk sıcağı çıkan keke ılıttığınız şerbeti dökün.
Arzuya göre krem şanti ile servis edebilirsiniz.