Evde şef gibi hissetmek ve ailenize harika bir yemek sunmak ister misiniz? Bu lazanya tarifi tam size göre! Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden birini kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, adım adım lazanya yapımı!

Nefis bir lazanya yapmanın sırrını mı arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz! Bu tarifle, herkesin beğenisini kazanacak, lezzet dolu bir lazanya hazırlayabilirsiniz. Kolayca uygulayabileceğiniz adımlarla, mutfağınızda harikalar yaratmaya hazır olun.

Aileniz ve misafirleriniz için özel bir yemek hazırlamak ister misiniz? Bu enfes lazanya tarifi ile onları şaşırtabilirsiniz. Adım adım ve detaylı anlatımımızla, kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzet, sofralarınıza İtalyan esintisi katacak.

LAZANYA TARİFİ

Malzemeler

1 paket lazanya yaprağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan(yemeklik doğranmış)
2 adet havuç(küp doğranmış)
400 gram orta yağlı kıyma
2 diş ezilmiş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 adet rendelenmiş domates
1,5 su bardağı bezelye
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı soğuk süt
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Ayçiçek yağını ve tereyağı bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Üzerine havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domates ekleyip harcı pişmeye bırakın.
Domates, suyunu biraz çektikten sonra içerisine bezelyeyi de ekleyin ve iç harcını pişirmeye devam edin.
Tüm malzemeler güzelce pişince iç harcınız hazır.
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığınızda, normale göre beşamel sosunuzu daha sıvı olması gerekir. Bu yüzden çok kıvamlı olmamasına özen gösterin.
Karabiberi ekledikten sonra ocaktan alın.
Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin.
Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin.