Süt helvası, geleneksel lezzetlerimizden biri olup, evde yapımı oldukça basit ve zevklidir. Bu rehberde adım adım süt helvası yapımını öğrenebilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Unutmayın, sürekli karıştırmak bu tarifin en önemli adımı!

Süt helvası malzemeleri ile başlayan bu yolculukta, süt, şeker, un ve vanilyanın birleşimi ile oluşan bu tatlı, tüm aile bireyleriniz ve misafirleriniz için harika bir seçenek olacak. Sütü ilave ederken sürekli karıştırarak, pürüzsüz ve lezzetli bir helva elde edin.

Süt helvası yapımı, pratik ve hızlı tarifleri sevenler için idealdir. Bu tarifte dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, malzemeleri eklerken sürekli karıştırmak. Böylece topaklanmayı önleyerek, herkesin bayılacağı bir helva yapabilirsiniz.

SÜT HELVASI MALZEMELERİ

2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Süt helvası
Yarım su bardağı un
3⁄4 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı süt

SÜT HELVASI NASIL YAPILIR?

Bir tencerede tereyağını eritin ve un ilave edip 2-3 dakika kavurun. Ardından sütü yavaşça ilave edip karıştırın. Toz şekeri de ekleyip kaynatın. Vanilyayı da ilave ettikten sonra karıştırın ve ocaktan alın.

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin. Afiyet olsun...