Geleneksel bir lezzet olan Kaymaklı Ekmek Kadayıfı, Afyon mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Bu tarif ile evde ekmek kadayıfının nasıl yapıldığını adım adım öğrenebilirsiniz.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Afyon'un geleneksel tatlısı Kaymaklı Ekmek Kadayıfı, evde yapabileceğiniz enfes bir lezzettir. Bu tarif sayesinde, ekmek kadayıfınızı sünger gibi yumuşak ve lezzetli yapabilirsiniz.

Ekmek kadayıfı ve kaymağın mükemmel uyumu, bu tarifle evinizin mutfağına taşınıyor. Afyon usulü Kaymaklı Ekmek Kadayıfını yapmak için bu adımları takip edin ve ailenizi bu lezzetle tanıştırın.

Kaymakekmek kadayıfı tarifi

Malzemeler

1 kg toz şeker
1.5 kg su
300 gr kadayıf ekmeği
1/2 taze limon
250 gr kaymak

Kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi

Tarifin yapımına şerbetten başlayalım. Şerbet için gerekli olan su, toz şeker ve limon suyunu tencereye koyalım. Biraz karıştırıp kaynamaya bırakalım. Ekmek kadayıfını uygun bir tepsiye koyup üzerine el yakmayacak sıcaklıktaki sıcak suyu dökelim. Kuru ekmek kadayıfı suyu çeksin diye bekletelim. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika orta ateşte kaynatalım. 
Kaynayan şerbeti ekmek kadayıfının üzerine döküp orta ateşte tepside ekmek kadayıfnı kaynatalım. Yavaş yavaş çevire çevire, düz bir spatula ile ekmek kadayıfının altını ara sıra kaldırarak pişirelim. Ekmek kadayıfı suyunu çeker ve altı kuru kalabilir altını sürekli havalandırıp tekrar altına su girmesini sağlayalım. Bu şekilde kaynatarak pişirip ekmek kadayıfına şerbeti çektirelim. Daha sonra soğumaya bırakalım. 1 gece buzdolabında bekleyip soğuyan ekmek kadayıfını dilimleyip üzerine kaymak koyarak servise edelim.

Afyon'un geleneksel lezzeti Kaymaklı Ekmek Kadayıfı tarifi ile evinizde bu benzersiz tatlıyı yapabilirsiniz. Her adımı dikkatle uyguladığınızda, sünger gibi yumuşacık ve lezzet dolu bir tatlı elde edeceksiniz. İster vişneli ister sade, her şekilde misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak bu tatlıyı denemekten çekinmeyin.