Evde su böreği yapmak gözünüzü korkutmasın! Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu su böreği tarifi, her adımıyla kolayca uygulayabileceğiniz bir rehber sunuyor. Hamurunun yapımından fırına atılmasına kadar tüm detaylarıyla nefis bir su böreği hazırlayabilirsiniz.

Su böreği, yapımı zahmetli gibi görünse de, püf noktalarına dikkat ettiğinizde oldukça keyifli bir deneyim sunar. Bu tarifle, hamurunun incecik açılmasından, iç harcının lezzetine kadar tam kıvamında bir su böreği yapabilirsiniz.

Su böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle özel günlerde sofraları şenlendiren bu tarif, hem göze hem de damaklara hitap eder. Su böreği yapmanın inceliklerini öğrenmek ve evde ustalıkla hazırlamak için bu tarifi deneyebilirsiniz.

MALZEMELER

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Hamuru için:
5 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
7-8 su bardağı un
1 tutam kaşığı tuz

İçi için:

500 gr. beyaz peynir
1 küçük kase tereyağı ve sıvıyağ karışımı
Yufkalar için:
4 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
4 litre soğuk su

TARİF

Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alın. 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kıvama gelen hamuru avuç büyüklüğünde 8 bezeye ayırın.
Daire şeklindeki fırın tepsisini sıvıyağ tereyağı karışımı ile yağlayın ve ilk bezeyi tepsi büyüklüğünde açın.
Geniş bir tencerede 4 litre suyu kaynatın, kaynayan suyun içine sıvıyağ ve tuzu ekleyin.
Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkayı kaynayan suda 1-2 dakika kadar haşlayın.
Spatula yardımıyla haşlanan yufkayı alın ve hemen diğer tencere içinde beklettiğiniz soğuk suya atın.
Yufkayı yağladığınız tepsiye yerleştirin. Üzerine tereyağı karışımından yayın ve ufaladığınız beyaz peynirden serpin.
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Son yufkayı yerleştirdikten sonra yufkaların üzerine hafifçe bastırarak düzeltin ve üzerine kalan tereyağlı karışımdan sürün.
Tepsiyi ocağın büyük gözüne koyun, orta ateşte çevirerek önce ilk yüzünü sonra diğer yüzünü kızartın.
Dilim dilim kestikten sonra 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yarım saat pişirin.

Su böreği, evde yapıldığında hem lezzetli hem de oldukça özel bir tat sunar. Bu tarifle, püf noktalarına dikkat ederek mükemmel bir su böreği yapabilir, sevdiklerinizle bu eşsiz lezzeti paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!