Kahvaltılarda sıcacık pişi keyfi yapmayı kim sevmez? Ancak fazla yağlı olduğu düşünüldüğü için zaman zaman bu lezzetten mahrum kalabiliyoruz. Artık endişelenmenize gerek yok! Yağ çekmeyen, mayasız pişi tarifiyle hem lezzeti hem de hafifliği bir arada sunuyoruz.

Her kahvaltının olmazsa olmazlarından biri olan pişi, geleneksel bir lezzet olarak sofralarımızda yer alıyor. Yağda kızartılmasına rağmen, bu tarifle hazırladığınız pişiler hem hafif hem de çok pratik olacak. Üstelik mayasız olduğu için kısa sürede hazır!

Kahvaltı sofralarınızda çocukluğunuzdan izler taşıyan bir lezzet mi arıyorsunuz? Yağ çekmeyen, mayasız pişi tarifiyle tanışın! Bu tarifle, hem lezzetli hem de hafif pişiler hazırlayarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

Malzemeler

1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
½ şişe soda
2-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kızartma yağı

Yapılışı

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Yoğurt, soda, kabartma tozu, yumurta ve tuzu geniş bir kabın içine ekleyin. Bir kaşıkla karıştırın.
2 su bardağı unu ekleyerek hamur hafiften toparlanıncaya dek karıştırmaya devam edin.
1 bardağı unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun altını ve üstünü unlayarak bir merdaneyle açın. Bir bardakla yuvarlaklar halinde keserek şekil verin.
Bu sırada yağı derin bir tencereye aktarın ve orta ateşte ısıtın.
Kızan yağa pişileri ekleyerek iki tarafı da renk alana dek kızartın. Kızaran pişileri kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın.

Geleneksel pişi lezzetini modern bir dokunuşla sunan bu tarifle, yağ çekmeyen, hafif ve nefis pişiler hazırlayabilirsiniz. Kahvaltılarınızı renklendirmek ve sevdiklerinizi mutlu etmek için bu pratik tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!