Köstebek pasta, nostaljik tatlar arasında yerini almış, yapımı kolay ve enfes bir lezzettir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu harika tatlı, görsel olarak da oldukça şık bir sunum sağlar. Eğer siz de köstebek pasta tarifini merak ediyorsanız, bu yazımızda yapım aşamalarını ve malzemelerini bulabilirsiniz.

Tatlı krizlerine birebir olan köstebek pasta, herkesin denemesi gereken lezzetlerden biri. Hem görünüşü hem de lezzetiyle dikkat çeken bu tatlıyı yapmak oldukça kolay. Eğer misafirlerinize ya da sevdiklerinize özel bir tatlı sunmak istiyorsanız, köstebek pasta tarifini denemelisiniz. İşte tüm detaylarıyla köstebek pasta yapımı...

Köstebek pasta, çocukluğumuzdan bu yana tatlı sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Hem kolay yapımı hem de hafif tadıyla favorilerden biri olan bu pasta, misafirleriniz için harika bir ikram olabilir. Köstebek pasta yapımını ve kullanılan malzemeleri merak ediyorsanız, bu yazımızda aradığınız tüm bilgileri bulabilirsiniz.

MALZEMELER

Keki için;

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya

Kreması için;

1 poşet krem şanti
1 paket toz krema
2,5 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı damla çikolata

İçi için;

4 adet muz

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

TARİF

Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara alınır.
Şekerin yarısı beyaza yarısı sarıya eklenir.
Yumurta akını köpürüp koyu bir kıvam olana kadar mikserle çırpılır.
Yumurta sarısı şeker eriyene kadar çırpılır.
İçine sıvı yağ ve süt ilave edilip çırpmaya devam edilir.
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao tel süzgeçte elenerek karışıma ilave edilir.
Mikserle iyice çırpılır.
Köpürttüğümüz yumurta akı karışıma ilave edip spatula yardımıyla alttan üste söndüremeden karıştırılır.
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirilir ve karışım kalıba dökülür.
170 derece önceden ısıtılmış fansız alt üst kısmı yanan fırında 45 dakika pişirilir.
Krema için şanti, toz krema ve süt bir kap içerisinde mikserle karıştırılarak hazırlanır ve en son damla çikolatalar eklenir. Kaşık yardımıyla karıştırılır.
Kek soğuyunca kenarı havuz gibi kesilip kaşık yardımıyla yarıya kadar oyulur.
Muzlar uzunlamasına kesilip içini doldurulur.
Üzerine krema kubbe olacak gibi doldurulur.
İçimden çıkan kek parçaları robottan geçirilip üzerine dökülür.
Kek parçaları ve krema fazla gelebilir, fazlasını kup bardağına koyarak küçük porsiyon tatlı hazırlayabilirsiniz.

Köstebek pasta, hem kolay yapımı hem de lezzetiyle tatlı severlerin favorileri arasında yer alıyor. Görünüşüyle göz dolduran bu pasta, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir seçenek. Tarifini adım adım takip ederek kolayca yapabileceğiniz köstebek pasta, sofralarınıza nostaljik bir tat katacak.