Evde lezzetli bir deneyime hazır mısınız? Starbucks'ın ünlü kurabiyeleri artık kendi mutfağınızın yıldızı olmaya aday. Kolay ve lezzetli bu tarifimizle, kurabiye yapmanın sırlarını keşfedin.

Starbucks'tan ilham alınarak hazırlanan bu kurabiye tarifi, evinizde kahve yanına lezzetli atıştırmalıklar yaratmanız için ideal. Başlamak için tüm ihtiyacınız bu basit yönergeler.

Kahve ve kurabiye tutkunları, buraya! Starbucks'ın kurabiye lezzetlerini evinizde canlandırmaya hazır olun. Bu etkili tarif ile misafirlerinizi şaşırtmaya ve damaklarında unutulmaz tatlar bırakmaya hazır olun.

Starbucks Kurabiye Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta sarısı
150 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı damla çikolata
2,5 su bardağı un

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Starbucks Kurabiye Tarifi

Starbucks kurabiye hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini bir karıştırma kabına alalım.
Mikserle tüm malzemeyi iyice karışıncaya kadar çırpalım.
Ardından vanilya, kabartma tozu, tarçın, su ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvama gelinceye kadar hamuru yoğuralım.
Son olarak hamurun içerisine çekilmiş ceviz ve damla çikolatasını ilave edelim. Hamuru hızlıca tekrardan yoğuralım. Damla çikolataların erimemesi için bu aşamada hızlı olmanızı tavsiye ederim.
Hamurdan irice parçalar koparalım. Elimizle yuvarladıktan sonra avucumuzun içi ile bastırarak şekil verelim.
Hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 180 °C fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim. Ardından servis edelim.

Starbucks tarzı kurabiye yapımı, evde kahve keyfinizi iki katına çıkaracak. Bu tariflerle, profesyonel lezzetleri kendi mutfağınıza taşıyabilir, her ısırıkta kahve dünyasının büyüsünü hissedebilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli bu kurabiye tarifleri, misafirlerinizle paylaşmak için mükemmel atıştırmalıklar sunuyor. Starbucks'ın kurabiye sırlarını mutfaklarınıza taşıyarak, kahve molalarınızı daha da özel kılın. Şimdi deneyin ve bu eşsiz lezzet deneyiminin tadını çıkarın!