Evde tulumba tatlısı yapmak, düşündüğünüzden çok daha kolay. İşte adım adım tulumba tatlısı tarifiyle, herkesin beğenisini toplayacak şerbetli bir lezzet sunuyoruz.

Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi tulumba tatlısını evde yapmaya ne dersiniz? Bu detaylı tarif ile tulumba tatlısını kolayca yapabilir ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

Mis gibi şerbetli tulumba tatlısı yaparak evinize tatlı bir esinti getirmeye hazır olun. Bu kolay ve lezzetli tarif, tulumba tatlısını evde yapmanın püf noktalarını açıklıyor.

MALZEMELER

2 bardak su
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 bardak un
3 yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Şerbeti hazırlamak için:
2 bardak şeker
2 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 bardak kızartma yağı

TARİF

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Şerbeti hazırlamak için öncelikle şeker ve suyu 10 dakika boyunca kaynatın ve son olarak limon suyunu ekleyip bekletin.
Başka bir tencerede şeker, su, tuz ve tereyağı karıştırarak kaynatın.
Karışım kaynayınca un ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
Hamuru ılıtıp tek tek yumurtaları ekleyin.
İrmik ve nişastayı da ekleyip karıştırın.
2 cm kalınlığında yıldız uçlu krema sıkma torbasına tüm hamuru koyun.
Yağı kızdırın.
Sıkma torbasından beşer cm'lik parçaları yağa sıkın ve tüm hamur bitene dek kızartın.
Kızaran tulumbaları şerbetleyin.

Evde tulumba tatlısı yapmak, bu pratik ve detaylı tarif sayesinde artık çok kolay. Lezzetli ve şerbetli bu tatlı, her zaman ve her yerde tatlı ihtiyacınızı karşılayacak. Misafirleriniz için de harika bir seçenek olan tulumba tatlısı, sofralarınıza şenlik katacak. Bu tarifi deneyerek, tatlı yapımında yeni bir sayfa açın. Afiyet olsun!