Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Ev yapımı Nuraniye mezesi, sofralarınıza taze ve lezzetli bir dokunuş katacak. Bu kolay ve pratik tarif ile, dışarıda yedikleriniz kadar lezzetli bir meze yapabilirsiniz.

Lezzetli ve sağlıklı bir meze arayışındaysanız, Nuraniye mezesi tam size göre! Bu tarifle, evde kısa sürede harika mezeler hazırlayabilirsiniz.

Nuraniye mezesi, evde hazırlaması kolay ve tadına doyum olmayan bir lezzet. Bu tarif ile, evde mezelerinizi kendiniz hazırlayarak, sofralarınıza farklı bir tat katabilirsiniz.

NURANİYE MEZESİ TARİFİ

MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

TARİF

Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.
Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.

Nuraniye mezesi, evde hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu detaylı tarif ile, evde kendi mezelerinizi yaparak, misafirlerinize ve ailenize özel bir lezzet sunabilirsiniz. Kolaylıkla hazırlanan bu meze, sağlıklı ve lezzetli oluşuyla herkesin beğenisini toplayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzet deneyiminin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!