Kabakları fırınla buluşturarak hazırlanan bu enfes mücver tarifi, sağlıklı atıştırmalıklar arasında yerini alıyor. İşte adım adım fırında mücver yapımı...

Hafif ve besleyici bir tarif arayanlar için fırında mücver ideal bir seçenek. Bu tarifi deneyerek, sevdiklerinize sağlıklı bir lezzet sunabilirsiniz.

Fırında mücver, hem pratik hem de damakları şenlendiren bir tarif. İster ana yemek olarak ister atıştırmalık olarak, her zaman tercih edebileceğiniz bir seçenek.

FIRINDA MÜCVER TARİFİ

Malzemeler

4 adet kabak
1 su bardağı tam buğday unu (beyaz un da tercih edebilirsiniz)
2 adet yumurta
1 su bardağı lor peyniri
1/2 demet dereotu 
1/2 demet maydanoz 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı kabartma tozu
Tuz, karabiber 

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Yapılışı

Fırında mücver için önce kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve sularını sıkarak bir karıştırma kabına alın. 
Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.
Rendelenmiş kabakların üzerine maydanoz, dereotu, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.
Ayrı bir kap içerisinde yumurtaları köpürene kadar çırpın.
Zeytinyağı, lor peyniri, çırpılmış yumurta, un ve kabartma tozunu da karıştırma kabının içerisine ekleyip tüm malzemeleri karıştırın.
Hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığı yardımıyla küçük parçalar alın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine eşit aralıklarla mücverlerinizi dizin. 
Kaşığın tersi ile mücverlerinizi yassı hale getirin. 
Önceden 180 derece ısıtılan fırında 40 dakika boyunca, üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırında mücveriniz servise hazır!

Dilerseniz yoğurtlu ve baharatlı bir sos eşliğinde, ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Fırında mücver, kabakların ve lor peynirinin mükemmel uyumuyla hazırlanan, sağlıklı ve leziz bir tarif. Bu tarifle hem günlük sebze ihtiyacınızı karşılayacak hem de lezzetli bir yemek deneyimi yaşayacaksınız. İster sıcak ister soğuk olarak servis edebileceğiniz bu tarif, her sofranın yıldızı olmaya aday. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!