Galeta unu ile hazırlanan bu poğaça, tadıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Hem mayasız hem de sütsüz olan bu tarif, poğaça tutkunlarını mest edecek.

Ev yapımı poğaçalarda yeni bir dönem başlıyor: Galeta unlu çıtır poğaça! Bu kolay ve lezzetli tarifle, kısa sürede harikalar yaratabilirsiniz.

Galeta ununun poğaça tariflerine kattığı eşsiz dokunuşu keşfetmeye hazır olun. İşte, mayasız ve sütsüz olarak hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır galeta unlu poğaça tarifi...

GALETA UNLU POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

150 gr tereyağı
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un

Harç için

2 patates
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Üzeri için

1 yumurtanın sarısı
Galeta unu

TARİFİ

İlk önce iç harcı hazırlamakla başlayın. Patatesleri haşlayıp ezin, üzerine salça ve yağı ekleyip bir tavada biraz pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.
Hamuru hazırlamak için bir kapta un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.
Un ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve güzelce yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopararak ortası yuvarlak olacak şekilde açın.
İçlerine harcı yerleştirip kapatın. Sonrasında poğaçaları galeta ununa batırın.
170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Galeta unlu poğaça, mutfakta yeni bir lezzet denemek isteyenler için harika bir seçenek. Mayasız ve sütsüz olarak hazırlanan bu poğaça, hem pratik hem de lezzetli. Çıtır dışı ve yumuşak içiyle, kahvaltılarınızı ve atıştırmalıklarınızı zenginleştirecek. Bu kolay ve nefis tarifi deneyerek poğaça yapımında yeni bir sayfa açın. Tarifin detayları için haberimizi takip edin. Afiyet olsun!