Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Çikolata ve sütlü tatlıların eşsiz kombinasyonu olan Kakaolu İrmik Tatlısı, her anınıza lezzet katmaya hazır. Bu basit ve etkileyici tarif ile misafirlerinizi şımartın!

Kısa sürede harikalar yaratmak isteyenler için ideal bir seçim olan Kakaolu İrmik Tatlısı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Bu eşsiz tatlıyı deneyimlemek için daha fazla beklemeyin!

Pratikliği ve lezzetiyle ön plana çıkan Kakaolu İrmik Tatlısı, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Bu kolay ve lezzetli tarif ile tatlı ihtiyacınızı en şık şekilde karşılayın!

KAKAOLU İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

7 yemek kaşığı irmik
1 litre süt
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
10 yemek kaşığı toz şeker
Çok tatlı seviyorsanız toz şeker 12 olsun
3 yemek kaşığı kakao
1 ya da 2 çay bardağı ceviz
1 ya da 2 çay bardağı Antep fıstığı (üzeri için)

KAKAOLU İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Tencereye koyduğunuz irmiği, sütü ve şekeri orta ateşte karıştırın ve kaynatın. Kaynama aşamasındayken Hindistan cevizini ekleyin.
Koyu ancak akıcı kıvama gelen tatlıyı birkaç dakika pişirin. Arından kâselere bölüştürün. Ancak bir su bardağı kadar miktarı tencerede bırakın.
Bıraktığınız bu miktarın üzerine 2 kaşık kakao dâhil edin. Bu karışımın kıvamı çok koyu olduysa bir miktar süt ekleyin.
Ardından yeniden ateşe koyun ve kakao tamamen karışına dek pişirmeye devam edin.
Kakaolu karışımı hazırladığınız sütlü irmik tatlısının üzerine bir parmak kalınlık olacak biçimde kaplara bölüştürün.
Arzu ederseniz sütlü ve kakaolu arasına ceviz de ilave edebilirsiniz. Tatlı üzerine fıstık koyarak süsleme yapın.

Bu muhteşem Kakaolu İrmik Tatlısı tarifi ile tatlı krizlerinize en lezzetli çözümü sunun! Kolay malzemeler ve pratik yapım aşamaları ile herkesin yapabileceği bu tatlı, damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak. Çikolata ve irmiğin büyüleyici dansını sofralarınıza taşıyarak, her öğünü tatlı bir şölenle taçlandırın. Şimdi deneyin, lezzetin tadını çıkarın! Afiyet Olsun.