Pişmaniye Kurabiye tarifi arayanlar için mükemmel bir seçenek sunuyoruz! Az malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, ağızda dağılan yapısıyla favoriniz olacak.

Pişmaniye kurabiye, özellikle hindistan cevizi severlerin bayılacağı, yapımı oldukça pratik ve lezzeti garanti tatlı bir kurabiye tarifi. Bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zaman hem keyifli hem de son derece lezzetli olacak.

Tatlı krizleriniz için birebir olan ve herkes tarafından sevilen pişmaniye kurabiye tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Hem pratik hem de leziz bu tarifle, çay saatleriniz daha da şenlenecek.

Pişmaniye Kurabiye Tarifi için Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
yarım su bardağı pudra şekeri
2,5 - 3 su bardağı un

bulamak için;

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

1 çay bardağı hindistan cevizi
yarım çay bardağı pudra şekeri

Pişmaniye Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip unu azar azar ilave ederek yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında 20 dakika kadar, kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirin.
Ayrı bir kasede hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri bu karışıma bulayarak servis tabağına alın.