Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Sadece tatlısıyla değil, ana yemek olarak da sofralarınızda baş tacı olacak ayvanın bu enfes tarifini mutlaka denemelisiniz! Ayva tatlısını bırakın, şimdi sıra ayva dolmasında! İşte kışın bu vazgeçilmez meyvesiyle hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de şifalı bir tarif.
 

AYVA DOLMASI TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet iri ayva
Zeytinyağı

Harcı için;

Pirinç
Soğan
Salça
Sarımsak
Maydanoz
Karabiber
Pul biber
Kimyon

YAPILIŞI

Ayvaların kabuklarını soyun. Üst ve alt kısımlarını yuvarlak olarak kesin ve içlerini oyun.

Ayrı bir yerde her zaman hazırladığınız gibi iç harcınızı hazırlayın.

Hazırladığınız harcı ayvaların içerisine koyun. Kestiğiniz üst ve alt kısımları kapak olarak kullanın.

Ayvaların yarısına gelecek şekilde su ve zeytinyağı ekleyerek orta ateşte pişirin.

Afiyet olsun...