Trakya'nın geleneksel ve unutulmaya yüz tutmuş tatlılarından biri olan Selanik tatlısı, mısır unu ve hindistan cevizinin muhteşem uyumu ile dikkat çekiyor. Siz de bu eşsiz lezzeti denemek ister misiniz?

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Selanik tatlısı, hindistan cevizinin eşsiz lezzetiyle sofralarınızı süslemeye hazır. Bu tatlı hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap edecek.

Her özel günün veya tatlı ihtiyacının kurtarıcısı olacak hindistan cevizli Selanik tatlısı, adımları takip ederek kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tatlı, herkesin beğenisini kazanacak.

Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı

Malzemeler

Hamuru için

2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı
Hindistan cevizi
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için

1/2 kg toz şeker
4 su bardağı su
Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı

Nasıl Yapılır

Öncelikle şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru için; mısır unu, un, yumurta, şeker ve sıvı yağı derin bir kaseye aktarın. Hindistan cevizi ve karbonatı da ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinin arasında yuvarlayın. Hazırlanan hamurları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar 30 dakika pişirin.
Henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbet gezdirip, şerbeti çekmelerini bekleyin. Dilerseniz üst kısımlarını Hindistan cevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.
Selanik tatlısını, yanına çok yakışan ev yapımı armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Püf Noktası

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Hamurun lezzetini arttırmak için üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
Tatlının pofuduk olmasını isterseniz, karışıma bir çay kaşığı kabartma tozu ilave edin.
Kıvamı yumuşak olursa, azar azar elenmiş un ekleyin.
Dilerseniz tatlının üst kısımlarını hindistan cevizi yerine ufalanmış ceviz ve fındık içi ile süsleyebilirsiniz.
Şekil vermek için bardak kenarlarını ve kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz.