Soğuk kış günlerinde ya da sıcak yaz akşamlarında yanında bir fincan kahveyle mükemmel giden bu tatlı, her yudumunda farklı bir lezzet şöleni yaşatıyor.

Az malzemeyle büyük lezzetler yaratmaya hazır mısınız? Bisküvili Çikolata Kek tarifimizle tanışın! Yaban mersini ve antep fıstığı ile bambaşka bir hale gelen bu tarif, mutfağınıza şenlik katacak.

Malzeme Listesi

225 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı krema
4 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
4 yemek kaşığı bal
170 gr yulaflı bisküvi
1/2 su bardağı kabuksuz antep fıstığı
2/3 su bardağı yaban mersini
1 yemek kaşığı kakao (süslemek için)

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Hazırlanışı

Bir kek kalıbını iki kat şeffaf folyoyla kaplayın. Şeffaf folyolar kabın kenarından sarksın.

Çikolatayı ufak parçalara bölün ve mikrodalgaya dayanıklı bir kaba alın. Mikrodalgada 30 saniyelik aralıklarla, yanmamasına dikkat ederek çikolatayı eritin. Eriyince içine tereyağı, bal ve kremayı katıp tereyağı da eriyene kadar karıştırın (eğer erimiyorsa mikrodalgaya koyup 30 saniye daha ısıtın).

Geniş bir kaba bisküvileri büyük parçalar halinde kırın, antepfıstığı ve yabanmersinini ilave edin. Üzerlerine çikolatalı eriyiği döküp tüm karışım harmanlanana kadar karıştırın. Aklınızda bulunsun: Bisküviler karıştırırken biraz daha kırılabilir, ancak toz haline gelmemelerine dikkat edin.

Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Bir kaşığın arkasıyla üzerine bastırıp düzleştirin, ardından yandan sarkan şeffaf folyoyu kekin üzerine tamamen kapatın. Kekin üzerine biraz daha bastırın. Kekin üstü düz hale gelsin ve arada boşluklar kalmasın.

Buzdolabında en az iki saat bekletin. Ardından şeffaf folyoyu çıkarıp keki kesme tahtasının üzerine ters çevirin. Üzerine kakao serpiştirin ve keskin bir bıçakla dilimleyin. Afiyet olsun. Kalan kek şeffaf folyoyla sarılıp buzdolabında 4-5 güne kadar saklanabilir.