Karpuz sorbe, yaz mevsiminin vazgeçilmez tatlılarından biridir. Bu tarif ile karpuzunuzu değerlendirin ve misafirlerinize serinletici bir lezzet sunun. Karpuz, limon ve balın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu sorbe, sıcak günlerde ferahlamanızı sağlayacak.

Ev yapımı karpuz sorbe tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu basit ve sağlıklı tarifle, karpuzunuzu serinletici bir sorbeye dönüştürebilirsiniz. Karpuzun doğal tatlılığı ve limonun ferahlığı ile yaz sıcaklarını lezzetle atlatın.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Karpuz ve limon suyunun eşsiz kombinasyonuyla hazırlanan karpuz sorbe, yaz aylarının serinletici favorisi. Bu kolay tarifi takip ederek, sıcak yaz günlerinde kendinize ve sevdiklerinize serin bir mola verebilirsiniz.

KARPUZ SORBE MALZEMELERİ NELER?

Malzemeler:

500 g karpuz
1 limon suyu
1 yemek kaşığı bal

KARPUZ SORBE TARİFİ

Karpuzlar doğranıp 1-2 saat kadar buzlukta bekletilir. Buzluktan çıkarılan karpuz limon suyu ve bal ile beraber blenderdan geçirilir, bardaklara paylaştırılarak 1-2 saat daha buzlukta bekletilir. İsteğe bağlı olarak üzerine böğürtlen ve taze nane yaprakları konularak servis edilebilir.”