Haşhaşın eşsiz aromasıyla zenginleşen revani, tatlı sofralarınıza yepyeni bir tat getirmeye hazır. Üzerine sürülen krem şanti ile muhteşem bir uyum yakalayan bu tatlı, her lokmada sizi mest edecek. Gelin, bu özel tarifin sırlarını keşfedelim.

Misafirlerinize sunabileceğiniz farklı ve özel bir tat arıyorsanız, haşhaşlı revani tam size göre. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdi bu eşsiz tarifin detaylarına bir göz atalım.

Haşhaşlı revani, şerbetli tatlıların klasik lezzetini farklı bir boyuta taşıyor. Krem şanti ile bütünleşen bu eşsiz tat, her ısırıkta sizi lezzet yolculuğuna çıkaracak. İşte adım adım haşhaşlı revani yapımı!

Haşhaşlı Revani Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta (oda ısısında)
1 su (200 ml) bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 su bardağı irmik (200 ml)
1 su bardağı un (200 ml)
½ su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbet için malzemeler:

3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
5 damla limon suyu

Üzeri için malzemeler:

1 su bardağı soğuk süt
1 paket toz krem şanti (sade)

Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Öncelikle haşhaşlı revani yapımı için derin bir karıştırma kabı alalım. İçerisine 3 yumurtayı kıralım.
Ardından 1 su bardağı şekeri ilave edelim ve mikser yardımıyla karıştıralım. (Mikser yerine tel çırpıcı da kullanabilirsiniz.)
Çırptığınız harcın üzerine 1 su bardağı sıvı yağ ile 1 su bardağı sütü ilave edelim, karıştıralım.
1 su bardağı unu eleyerek harcımıza ekleyelim. Vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek harca ekleyebilirsiniz.
Ardından ½ su bardağı haşhaş ile 1 su bardağı irmiği harcın üzerine dökelim ve güzelce karıştıralım.
Revaninin keki için kullanacağınız fırın kabını iyice yağlayalım. Yağlanmamış yeri kalmaması önemli.
Revani harcını fırın kabına dökelim, her yere eşit şekilde dağılmasına önem gösterelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecede fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Pişme süresi dolduğunda kürdan kontrollü ile revani kekinin pişip pişmediğini öğrenebilirsiniz.
Revani fırında pişerken şerbeti hazırlayabilirsiniz.
Şerbeti için; 2 su bardağı suyu ve 3 su bardağı toz şekeri tencereye alalım. Güzelce karıştıralım ve ocağın altını açarak pişirmeye başlayalım. Şerbet kaynamaya başladığında 4-5 damla taze sıkılmış limon suyunu şerbete ekleyelim. Kaynayan şerbeti ocaktan alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
Haşhaşlı revaninin üzerine sürmek için sade krem şantimizi süt ile çırpalım. Çırptığımız krem şanti kıvam aldığında dolapta dinlenmeye bırakalım.
Pişen haşhaşlı revaniyi fırından alalım.
Revaninin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (3-4 dakika) ılıyan şerbeti revanimizin üzerine kepçe yardımıyla dökelim.
Revaninin her tarafının ıslanmasına dikkat edelim. Kuru yer kalmaması önemli bir noktadır.
Haşhaşlı revani şerbeti çektiğinde hazırladığımız kremşantiyi spatula yardımı ile revaninin üzerine sürelim.
Haşhaşlı revani üzerine dilerseniz Hindistan cevizi tozu serpebilirsiniz.
Dilimleyerek servis tabağına alabilirsiniz.
Haşhaşlı revani hazır.

Haşhaşlı revani tarifimizle şerbetli tatlıların en lezzetlilerinden birini evinizde kolayca yapabilirsiniz. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tatlı, özel günlerinizde ve misafirleriniz için ideal bir seçenek. Krem şanti ve haşhaşın mükemmel uyumuyla, tatlı sofralarınızda fark yaratacak bir lezzet deneyimi sunuyor. Şimdi sıra sizde, bu eşsiz tarifi deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!