Şekerpare, irmiğin lezzeti ve tereyağının aromasıyla zenginleşen, şerbetli tatlı severlerin favorisi. Bu reçete ile herkesin yapabileceği, damağınızda eriyen şekerpareler hazırlamaya hazır olun.

Misafirlerinizi etkilemek veya tatlı ihtiyacınızı gidermek için mükemmel bir seçim: Şekerpare. Geleneksel lezzetleri modern mutfaklarınıza taşıyacak bu tarif, tatlı yapmanın tüm sırlarını sizlerle paylaşıyor.

Şekerpare yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı. Adım adım detaylı tarifimizle, şekerpare yapmanın tüm püf noktalarını keşfedecek ve mutfakta harikalar yaratacaksınız. İşte başlıyoruz!

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Şekerpare Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Hamuru İçin;

250 gram tereyağı
2 çay bardağı irmik
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su (800 ml)
Birkaç damla limon suyu

Şekerpare Tatlısı Tarifi

Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.
Ardından birkaç damla limon suyunu ekleyip bu şekilde de 2 dakika kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.
Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
Hamur ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un eklemeye devam edelim.
Şekillendirmek için hamurdan bir parça koparıp önce elimizle yuvarlayalım.
Ardından üzerine hafifçe bastırdıktan sonra uç kısımlarını sivrileştirelim.
Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
Ardından üzerlerine hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.
Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini verelim.
Şekerparelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Sürenin sonunda fırından aldığımız sıcak şekerpareleri bir borcama aktaralım.
Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Tatlılarımızı bu şekilde birkaç saat dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini güzelce çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz.

Bu detaylı ve kolay şekerpare tarifiyle, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından birini mutfaklarınıza taşıdınız. Adım adım verdiğimiz bu tarifle, şekerparenin her aşamasını kolaylıkla uygulayabilir ve mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Şekerpare, hem pratikliği hem lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olacak.Afiyet olsun...