Efsanevi bir lezzet olan Hasanpaşa Köftesi, mutfaklarınıza şan getirecek. Bu kolay tarif ile köfte yapmanın püf noktalarını keşfedin ve sofralarınızı şenlendirin.

Hasanpaşa Köftesi, özel günlerin vazgeçilmez yemeği. Bu tarif ile konuklarınıza muhteşem bir ziyafet sunmaya hazır olun. İşte lezzet sırlarıyla dolu bu köfte tarifi!

Bir köfte devrimine hazır mısınız? Hasanpaşa Köftesi ile mutfakta fark yaratacak, her lokmada lezzetin zirvelerini tadacaksınız. Hadi başlayalım!

HASANPAŞA KÖFTE MALZEMELERİ

Köfteler için:

500 gram dana kıyma
4 dilim rendelenmiş bayat ekmek içi
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

İçi için:

4 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Üzeri için:

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

3-4 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber

Yemeklerin yanına en iyi eşlikçi: Patates Püresi için en iyi tarif Yemeklerin yanına en iyi eşlikçi: Patates Püresi için en iyi tarif

HASANPAŞA KÖFTE YAPILIŞI

Bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırın ve köfte harcını hazırlayın. Harçtan avucunuzu dolduracak kadar parçalar koparın ve ortası boş kaseler hazırlayarak fırın tepsisine dizin.

Öte yandan patatesleri haşlayıp rendeleyin. Üzerine süt, sıvıyağ ve tuzu ilave edip karıştırarak püre hazırlayın. Püreyi bir sıkma torbası yardımı ile hazırladığınız köftelerin ortalarına sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarınca her köftenin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı koyup pulbiber serpin ve servis yapın.

Artık Hasanpaşa Köftesi yapmanın tüm sırlarını biliyorsunuz. Bu muhteşem lezzetle sofralarınızı süsleyin, misafirlerinizi etkileyin ve her yemekte köftelerin kralını sunun. Bu tarifle, köfte yapmak sadece kolay değil, aynı zamanda ağız sulandıran bir deneyim olacak. Afiyet olsun!