Evde tatlı bir şeyler hazırlamak istiyor ancak farklı ve yenilikçi bir tarif arayışındaysanız, tahinli pekmezli kek sizin yeni favoriniz olacak. Adım adım tarifimizi takip ederek, bu eşsiz lezzeti kolayca yapabilirsiniz.

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Geleneksel tatlı tariflerinden sıkılanlar için, tahin ve pekmezin muhteşem buluşmasıyla ortaya çıkan bu kek, tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayacak.

Kek yapmayı seviyor ancak farklı bir tat arayışı içerisindeyseniz, tahin ve pekmez ile yapılan bu özel tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirecek.

Tahinli Pekmezli Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pekmez
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Üzeri İçin;

Susam

Tahinli Pekmezli Kek Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına üç adet yumurtayı alarak yaklaşık 3 dakika köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
Bir çay bardağı toz şekeri ekleyerek beyazlaşıncaya kadar çırpmaya devam edelim. Unutmayın ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar güzel kabaracaktır. Ayrıca yumurtalar oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Yeterince çırptığımız yumurtamıza bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı sütü ilave edip bir Bir iki dakika çırpmaya devam edelim.
Daha sonra bir çay bardağı tahin ve bir çay bardağı pekmez ekleyerek malzemeler güzelce  karışıncaya kadar çırpalım.
Ardından bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu, iki su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyerek son kez mikserin düşük devrinde çırpalım.
Kek hamurumuz hazır, şimdi kek kalıbımızın her yerini tereyağı ile iyice yağlayalım. Bu sayede kekimiz kalıba yapışmadan kolaylıkla çıkacaktır
Daha sonra kalıbınızın her yerine dengeli olacak şekilde bolca susam serpelim.
Ardından kek hamurumuzu kalıbımıza aktaralım.
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 50 dakika pişirelim. Burada belirtmek istiyorum eğer yüksek derecede Pişirirseniz kekinizin içi tam pişmediğinden kekiniz çöker ve içi hamur kalabilir.
Pişen kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan kekimizi dilimledikten  sonra servis edebiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tahin ve pekmez ile hazırlanan bu eşsiz kek tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zamanı değerlendirmek, ailenize ve sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatmanızı sağlayacak. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın! Afiyet olsun.