Profiterol severler, dikkat! Uzun süreler fırında beklemek yok, karmaşık malzemeler yok. İşte size evde kolayca yapabileceğiniz, lezzeti ile gerçek profiterole taş çıkaran yalancı profiterol tarifi. Bu tatlı, tatlı krizlerinizde imdadınıza yetişecek!

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Yalancı profiterol, pratik ve nefis bir tatlı arayışında olanlar için ideal bir seçenektir. Etimek, çikolata ve krem şantiyle hazırlanan bu tarif, hem hızlı hem de oldukça lezzetli. Şimdi bu kolay tatlı tarifini keşfetme zamanı!

Fransız mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan profiterolü evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Yalancı profiterol tarifi ile hem zamandan tasarruf edin hem de tatlı krizlerinizi lezzetli bir şekilde sonlandırın. Bu kolay ve pratik tarifi mutlaka deneyin.

MALZEMELER

1 paket tuzsuz etimek
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket toz krem şanti (sade)
1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
1/2 paket hazır çikolata sosu
1,5 su bardağı süt (çikolata sosu için)

TARİF

Süt, un ve toz şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
Muhallebinin üstüne kabuk tutmaması için streç film çekin ve 15-20 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Bir bardak soğuk süt ile 2 paket sade krem şantiyi bir mikser yardımı ile çırpın.
Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ilave ederek mikser yardımıyla karıştırın.
Bir borcama etimekleri elinizle iri parçalar olacak şekilde ufalayın.
Hazırladığınız krem şantili muhallebiyi üstlerine dökün ve üstünü bir spatula yardımı ile güzelce düzleştirin.
Hazır çikolata sosunu 1,5 bardak süt ile birlikte karıştırıp ocağın altını açın ve kaynayana dek pişirin. Ardından kapatın ve bir kaç kez daha karıştırıp, ılıklaştırın.
Muhallebinin üstüne çikolata sosunu dökün ve bir spatula yardımıyla güzelce düzleştirin.
Bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin