Leblebi tozu kullanarak hazırlanan bu eşsiz kurabiyeler, her lokmada saray tatlılarını aratmayacak bir lezzet sunuyor. İşte adım adım tarif!

Leblebi tozlu kurabiye, az malzeme ile maksimum lezzet vaat ediyor. Bu kolay tarifi deneyerek, misafirlerinizi şaşırtın ve lezzetli anlar yaratın."

Bu pratik leblebi tozlu kurabiye tarifi ile evde kolayca saray helvası tadında kurabiyeler yapabilirsiniz. Malzemelerinizi hazırlayın ve başlayalım!

Leblebi Tozlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı leblebi tozu (rondodan geçirilecek)
1 tatlı kaşığı kabarma tozu
1,5 -2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Üzeri için;

Sarı leblebi

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Leblebi Tozlu Kurabiye Tarifi

Öncelikle leblebiyi rondodan geçirelim.
Sıvı yağ ve pudra şekerini karıştıralım ,leblebi tozu ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünden küçük parçalar alıp yuvarlayalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ortalarına leblebi koyalım.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında 10-15 dk pişirelim her fırın ayarı bir olmuyor çok dikkatli olalım.
Üzerleri çatlamaya başlayınca kızarmasını beklemeden çıkaralım.
İlk piştiğinde yumuşak oluyor endişe etmeyin sıcakken dokunmayalım ilk sıcaklığı geçtikten servis tabağına alalım.

Artık leblebi tozlu kurabiyelerinizi nasıl yapacağınızı biliyorsunuz. Bu kolay ve lezzetli tarif, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlar hem de damak zevkinizi tatmin eder. Bu benzersiz kurabiyeleri sevdiklerinizle paylaşın ve lezzetli anların tadını çıkarın. Afiyet olsun!