Şakşuka, Türk ve Akdeniz mutfaklarının en beğenilen mezelerinden biridir. Bu tarif ile Antalya'nın eşsiz lezzetini sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Farklı sunum ve hazırlama şekilleri ile bilinen şakşuka, Tunus ve Fas'ta da popülerdir. Bu yöresel meze tarifi ile Akdeniz lezzetlerini keşfedin.

Şakşuka, yemek davetlerinizde ve arkadaş sohbetlerinde sofralarınızı süsleyecek harika bir seçenektir. İşte kolay ve pratik şakşuka tarifi.

MALZEMELER

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

4 tane patlıcan
1 yemek kaşığı yağ
1 tane soğan
4 diş sarımsak
3 tane yeşil biber
3 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

TARİF

Patlıcanları küp küp doğrayın ve bir kabın içine alarak tuzlu suda bekletin.
Biberleri, domatesleri ve soğanları doğrayın.
15 dakika bekletilen patlıcanları kurulayın.
Tavada sıvı yağda kızartın ve kağıt havluya dizin.
Başka bir tavada sos için yağ ile soğan ve sarımsakları kavurun.
Biberleri ekleyin ve kavurun.
Üzerine baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.
Patlıcanları sosun üzerine koyun ve karıştırın.
Arzuya göre kıyılmış maydanoz ile servis edin.

Şakşuka tarifi ile Akdeniz bölgesinin sevilen lezzetlerini evinizde kolayca deneyebilirsiniz. Bu sağlıklı ve lezzetli meze, her sofranın yıldızı olacak. Tarifi denediğinizde, deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!