Kuru iç bakla ve zeytinyağının mükemmel uyumuyla hazırlanan fava, geleneksel lezzetlerimiz arasında özel bir yere sahip. Hem sağlıklı hem de pratik bu tarif, kısa sürede hazırlayıp sofralarınıza Akdeniz esintisi getirmenizi sağlayacak.

Fava, sofralarımızın olmazsa olmazı; sağlık ve lezzeti bir araya getiren eşsiz bir meze. Bu tarif ile kuru iç baklanın nasıl eşsiz bir lezzete dönüştüğünü keşfedeceksiniz. 30 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif, kış sofralarınıza renk katacak.

Geleneksel Türk ve Akdeniz mutfaklarının en sevilen mezeleri arasında yer alan fava, pratikliği ve sağlıklı oluşuyla dikkat çekiyor. Bu lezzetli ve pratik fava tarifi, yemek sofralarınızı süsleyecek. İşte sizler için hazırladığımız fava tarifi ve gerekli malzemeler...

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

FAVA TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı kuru iç bakla (kabuksuz)
1 baş soğan
½ çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı zeytinyağı

TARİF

Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın, ertesi sabah düdüklü tencere alın, sıcak su ekleyerek 15 dakika kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün. Tekrar sıcak su ekleyin. (bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak)
Soğanı 4’e bölün ekleyin. Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dakika pişmeye bırakın.

Hafif ılınan baklayı el robotundan geçirin. Pürüzsüz hale getirin. Yarım su bardağı zeytinyağını ekleyin.
Cam kaba dökerek soğutun, ardından 7-8 saat buzdolabında bekletin.
Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirin.