Kahvaltı, günün en önemli öğünü. Peki, sabahlarınıza yeni bir lezzet katmaya ne dersiniz? Muhammara, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir seçenek. İşte pratik muhammara yapımı!

Eğer kahvaltıda farklı ve lezzetli bir şeyler arıyorsanız, muhammara tam size göre. Bu rehberde, evde nasıl lezzetli ve pratik muhammara yapabileceğinizi adım adım anlatacağız.

Geleneksel Türk kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biri olan muhammara, artık evlerde de kolayca yapılabiliyor. Ev yapımı muhammara ile kahvaltılarınız daha keyifli hale gelecek.

MALZEMELER

1 su bardağı domates salçası
1 su bardağı biber salçası
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı ekmek kırıntısı
1 su bardağı ceviz içi
6 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

TARİF

Mutfak robotuna; salçaları, ekmek kırıntısını, zeytinyağını, cevizi, soyulmuş sarımsakları ve baharatları da ekledikten sonra, robotu çalıştırın.
Tüm malzemeleri püre haline gelene dek çekin.
Bir servis tabağına alın ve üstüne nar ekşisi gezdirip, cevizle süsledikten sonra servis edin. Kalan muhammarayı bir kavanoza kaldırıp, buzdolabında saklayabilirsiniz.