Yoğurtlu börek tarifi, sadece 4 malzemeyle ve 20 dakika hazırlık süresiyle sofralarınıza lezzet katabilir. Hem ekonomik hem de kolay olan bu tarif, 64 adet börek yapmaya uygun. İşte detaylı tarif ve gerekli malzemeler...

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

YOĞURTLU BÖREK MALZEMELERİ

1/2 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı yoğurt
300 gram tereyağı
6 adet yufka
Üzeri için;

2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı susam

YOĞURTLU BÖREK TARİFİ
Lezzetli bir yoğurtlu börek için ilk olarak tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırarak bir kenara alın.

Ardından yoğurdu mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Yufkalardan birisini tezgaha yayın ve güzelce yağlayın.

Çırpılmış yoğurttan yaklaşık 3 kaşık kadar yufkayı serin.

Üstüne ikinci yufkayı yaydıktan sonra aynı işlemleri yapın ve aynı şekilde üçüncü yufkayı da serip, aynı işlemleri yaptıktan sonra yufkaları önce ikiye sonra dörde, sonra her bir parçayı 8’e olacak şekilde bölün.

Ardından geniş kenarından ucuna doğru sarın.

Bir nevi sigara böreği gibi sardıktan sonra diğer 3 yufkayı aynı şekilde hazırlayıp kesin.

Son olarak yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aldığınız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

Börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.