Pratik ve Lezzetli Mayasız Poğaça Yapımı Sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde tüketebileceğiniz, yapımı kolay bir mayasız poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Peynirli ve yumuşacık bu poğaçalar, herkesin favorisi olacak. İşte, adım adım tarifimiz!

Yumuşacık ve Kolay Mayasız Poğaça Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir poğaça tarifi ile karşınızdayız. Mayasız poğaça, hamur mayalama derdi olmadan kolayca yapılabilir. Bu tarifimizde, püf noktalarıyla birlikte yumuşacık poğaçalar hazırlamayı öğreneceksiniz.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Çay Saatleri İçin Enfes Mayasız Poğaça Misafirlerinize ikram edebileceğiniz pratik ve lezzetli bir poğaça tarifi mi arıyorsunuz? Mayasız poğaça tarifi tam size göre! Kolay yapımı ve nefis lezzeti ile bu poğaçalar, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Malzemelerinizi hazırlayın ve tarifimizi uygulamaya başlayın.

MALZEMELER

İçi için:

1 kase ufalanmış beyaz peynir

Hamuru için:

Yarım bardak yağ
Yarım bardak süt
1 yumurta
50 gram tereyağı
3 bardak un
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Üzerine:

1 yumurtanın sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF

Hamur malzemelerini geniş bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan aldığınız parçaları içlerine peynir yerleştirerek dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Çörek otu ve susam serpin.
Sıcak fırında 180 derece 20 dakika kadar pişirin.

Mayasız poğaça, hem yapımı kolay hem de lezzeti harika bir alternatiftir. Bu tarif sayesinde, evde pratik bir şekilde yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. Peynirli iç harcı ve üzerine serpilmiş çörek otu ve susam ile misafirlerinize unutulmaz bir ikram sunabilirsiniz. Afiyet olsun!