Kış aylarında turşu yapmanın keyfi bir başka oluyor. Mor lahananın şifa dolu dünyasını turşu yaparak keşfetmeye ne dersiniz? Ev yapımı mor lahana turşusu ile sofralarınıza renk katın. İşte adım adım mor lahana turşusu tarifi...

Mor lahana, rengiyle sofralarımıza neşe katan, sağlık deposu bir sebze. Peki, bu eşsiz lezzeti turşu olarak nasıl muhafaza edebiliriz? Bu yazıda, mor lahana turşusunun püf noktalarını ve adım adım yapılışını sizlerle paylaşacağız.

Turşu yapmanın en lezzetli ve en renkli hallerinden biri de mor lahana turşusu yapımıdır. Hem pratik hem de sağlıklı bu turşu tarifi ile kış aylarını daha keyifli hale getirebilirsiniz. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz mor lahana turşusu tarifi...

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Mor Lahana Turşusu Tarifi

Malzemeler

1 adet orta boy mor lahana
1 su bardağı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı tuz
üzerini geçecek kadar içme suyu

Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Lahanayı ilk önce 2'ye, sonra 4 eşit parçaya bölelim. İnce ince doğrayalım.
Bir kaba alalım ve üzerine 1 yemek kaşığı tuz ilave edip elimizle karıştıralım.
Üzerine bir kapak kapatıp en az 20 dakika bekletelim.
1 kiloluk kavanoza dolduralım.
Üzerine 2 yemek kaşığı tuz ve 1 su bardağı üzüm sirkesi ilave edelim.
Eğer boşluk kalırsa içme suyu ilave edelim.
Kavanozun ağzını iyice kapatalım ve buzdolabına kaldıralım.
2 gün sonra turşu hazır olacaktır. Yaklaşık 2 ay bozulmadan tüketebilirsiniz.
Bozulma gibi bir durumla karşılaşmazsınız.
Salatalarda büyük kolaylık sağlar.

Mor lahana turşusu, sofralarınızı renklendirecek, sağlığınıza katkıda bulunacak bir lezzet. Yapımı pratik bu turşu, salatalardan ana yemeklere kadar pek çok yemeğin yanında harika bir ek olacak. Ev yapımı turşuların tadına varın, mutfaklarınızda yeni lezzetler keşfedin. Mor lahananın bu eşsiz tarifi ile kış aylarınız daha da renkli geçsin.