Misafirleriniz geldiğinde panik olmadan hızlıca hazırlayabileceğiniz bir börek tarifine ne dersiniz? Buzluk böreği tarifimiz tam da bu ihtiyacınızı karşılayacak. Sadece 15 dakikada hazırlayıp buzluğa atabilir, gerektiğinde çıkartıp pişirebilirsiniz.

Her an elinizin altında hazır börek olsun ister misiniz? Buzluk böreği tarifi ile bu artık mümkün. Kolayca hazırlayıp buzluğa atabileceğiniz bu börek, ani misafirleriniz geldiğinde sizi büyük bir yükten kurtaracak.

Kolay ve pratik bir börek tarifi arayanlar için mükemmel bir çözüm: Buzluk böreği! Bu tarif ile hem zaman kazanacak hem de her an hazırda bekleyen lezzetli börekleriniz olacak. Şimdi tarifimize göz atın ve hemen deneyin!

Malzemeler

6 adet yufka
125 gr margarin
1. 5 çay bardağı süt

İçi için:

1 kase beyaz peynir
1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
Eritilmiş tereyağı da sürülebilir
Susam

Hazırlanışı:

İki adet yufkayı tezgaha serin ve şeritler halinde kesin.

Sosu için margarini eritin ve bir buçuk bardak ılık süt ile karıştırın.

Kestiğiniz çift yufkadan oluşan şeritlerin üzerine sostan fırçayla sürün.

Uç kısmına peynirli maydanozlu harçtan koyun ve dilediğiniz gibi sarın.

Böreklerinizi süzgeç içerisine koyarak suyun altına tutun ve hepsini ıslanmasını sağlayın. Börekleri süzdükten sonra bir tepsiye dizin.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Böreklerin arasına yapışmamaları için yağlı kağıt serin ve buzluğa yerleştirin.

Pişireceğiniz zaman dolaptan çıkarıp buzlu haldeyken üzerine yumurta sarısı ya da eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişmeye bırakın. Üzeri kızarınca hazır olacaktır.

Buzluk böreği tarifi ile mutfağınızda her an hazırda bekleyen lezzetli bir alternatif yaratabilirsiniz. Ani misafirleriniz geldiğinde panik yapmadan hızlıca bu böreği pişirebilir, herkesi lezzetiyle şaşırtabilirsiniz. Şimdiden buzluğa atıp bu lezzeti denemeyi unutmayın.