Tel tel ayrılan pofuduk açma tarifi ile kahvaltılarınızı lezzet şölenine dönüştürün! Süt, su, yağ, yumurta ve maya ile hazırlayacağınız bu tarif, pratik adımlarla sizi nefis bir sonuca ulaştıracak.

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Pofuduk ve tel tel ayrılan açmalar yapmak artık çok kolay. Adım adım tarifimizle, kahvaltılarınız için harika açmalar hazırlayabilirsiniz.

Tel tel ayrılan pofuduk açma tarifi ile sofralarınıza renk katın. Kolay ve pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz bu tarif, kahvaltılarınıza hem lezzet hem de keyif katacak.

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı (sarıları üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Araları için:

40 gram tereyağı

Üzeri için:

2 yumurta sarısı,

1 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Hamur için derin bir kaba malzemeleri alın.

Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamura bir yemek kaşığı tereyağını da ekleyip güzelce yedirin. Üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 9 eşit parçaya bölün ve yuvarlayıp bezeler yapın. Bezeyi oklava yardımıyla açın. Üzerine bir miktar tereyağ sürün.

Uçlarına gelmeyecek şekilde 7-8 adet kesik atın. Ardından rulo şekilde sarın ve iki ucundan birleştirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 10 dakika tepside mayalayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.

Yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Tel tel ayrılan pofuduk açmanız hazır. 

Tel tel ayrılan pofuduk açma tarifi ile kahvaltılarınızı şölene dönüştürmek işte bu kadar basit! Pratik ve lezzetli bu tarif, herkesin favorisi olacak. Denemek için vakit kaybetmeyin, sevdiklerinize bu nefis açmaları hazırlayarak güne harika bir başlangıç yapın. Afiyet olsun!