17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Fransız mutfağının en ünlü lezzetlerinden biri olan kruvasanı evde yapmaya hazır mısınız? Bu rehber, size mükemmel kruvasanlar yapmanın tüm sırlarını açıklayacak.

Sabah kahvaltılarınızı bir adım öteye taşımak için evde çıtır çıtır kruvasan yapmayı öğrenin. İşte başarılı bir kruvasan için gereken her şey!

Tereyağının kat kat lezzetiyle harmanlanan kruvasanlar artık evinizde! Bu kolay rehberle, kruvasan yapımını adım adım keşfedin.

MALZEMELER

Yarım kilo un
140 gram su
140 ml süt
55 gram şeker
300 gram tereyağı (Tuzsuz)
11 gram maya
12 gram tuz
1 adet yumurtanın sarısı

TARİF

Hamurunu hazırlamak için derin bir kaseye unu, şekeri ve tuz alıp karıştırın.
Havuz gibi açtığınız boşluğa başka bir kapta karıştırdığınız maya, süt ve su karışımını ekleyin.
Tereyağını da ekleyin ve karıştırın.
Hamuru dikdörtgen şeklinde hafif açtırın bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin.
Sonraki gün tereyağını ikiye bölün ve yağlı kağıt arasında açın.
Hamuru dolaptan çıkartarak unladığınız tezgahta eşit kalınlıkta açın.
Tereyağını bu hamurun ortasına yerleştirerek kenarlarından kapatın.
Hamuru hafifçe açın.
Hamuru 3 kat yapın, katlayın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
Hamuru dolaptan alın ve aynı biçimde katladıktan sonra dolaba koyup 30 dakika bekletin.
Bu işlemi 3 kez yapın.
Son aşamada hamuru üçgen biçiminde çizerek kesin.
Her bir üçgenin uzun tarafına bir çizik atın ve elinizle hamuru hafif açın.
Sıkı sarın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı sütü karıştırın ve hamurlara sürün.
Sıcak fırında 200 derecede 15 dakika pişirin.

Kruvasan tarifimizi deneyip denemediğinizi bize bildirin! Yaptığınız kruvasanlardan fotoğraflarınızı paylaşabilir ve bu lezzetli Fransız pastasını yaparken yaşadığınız deneyimleri bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca, bu tarife kendi yaratıcı dokunuşlarınızı eklemeyi unutmayın. Herkesin fikirlerini duymak isteriz!