Real Madrid, özellikle bu sezonun ikinci yarısında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Jude Bellingham'ı kadrosuna katma hedefiyle, Dortmund ile uzun süren müzakerelerde bulundu. Sonunda, iki kulüp arasında anlaşmaya varıldığı ve genç yetenek Bellingham'ın resmi olarak Real Madrid'e transfer olacağı açıklandı.

Real Madrid, bu transfer için Borussia Dortmund'a 103 milyon Euro sabit transfer bedeli ödeyecek. Ayrıca, Bellingham ve Real Madrid'in sportif başarılarına bağlı olarak, transfer bedelinin yüzde 30'una kadar ek bonus ödenebilecek.

Bellingham, 2020 yılında İngiltere'nin Birmingham City takımından Dortmund'a 25 milyon Euro bedelle transfer olmuştu. Bu sezon, çıktığı 42 maçta 14 gol atma ve 7 asist yapma başarısı gösteren Bellingham, aynı zamanda İngiltere Milli Takım formasını 24 kez terletti.

2024 Green Card başvuruları ne zaman başlıyor? İşte tüm detaylar 2024 Green Card başvuruları ne zaman başlıyor? İşte tüm detaylar

Bu transfer, Real Madrid'in genç yeteneklere yönelik yatırımlarını sürdürdüğünün bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Bellingham'ın, Madrid'deki performansı ve genç yaştaki bu büyük transferin hem onun kariyeri hem de Real Madrid'in gelecekteki başarıları üzerinde nasıl bir etkisi olacağı futbol severler tarafından merakla bekleniyor.

Haber Merkezi