İster kahvaltıya isterseniz çay saatinize hazırlayabileceğiniz bu enfes tarifi mutlaka denemelisiniz. Şimdi peynir pufları nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir hep birlikte göz atalım ve tarife geçelim.

Bugün; kahvaltılık peynir pufları yapıyoruz. Bu tarif çok lezzetli oluyor ve yiyen herkes gerçekten bunu bana söyledi. Üstelik tam da bir kahvaltılığa yakışacak şekilde pratik bir tarif.

Hadi gelin, başka hiç bir yerde bulamayacağınız bu kahvaltılık tarifi için bize gerekli olan malzemelere öncelikle bir göz atalım. Sonrasında da hemen yapımına geçelim.

Peynir pufları malzemeleri

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

150 ml su
70 gr tereyağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
3 yumurta
110 gr çok amaclı un ( 1 su bardağı )
25 gr parmesan ( 2 çorba kaşığı)
50 gr mozzarella ( 1 su bardağından az )
1 tutam maydanoz

Peynir Pufları Tarifi

70 gram tereyağını tencereye alıp orta ateşte eritelim. Eriyince içerisine suyu, karabiberi ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
Kaynayınca içerisine 1 su bardağı un ekleyip karıştırarak kavuralım. Yaklaşık 3 dakika kadar kavurdum.
Hazırladığımız bu karışımı başka bir kaba alıp soğutalım. Daha sonra 3 adet yumurtayı teker teker ekleyerek çırpalım. Krema kıvamında olması gerekiyor.
İçerisine 1 tutam ince ince kıyılmış maydanozları ve rendelenmiş kaşarı da ilave edip iyice karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız karışımdan dondurma kepçesi ya da kaşıkla aralıklı olarak hamurdan dizelim.
Üzerlerine de parmesan peyniri serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Puf puf peynir pufları servise hazırdır.