Kış meyvesi portakal, tatlı tariflerindeki yerini yaz kış demeden koruyor. Buzluğa kaldırılan portakal kabukları ve sularıyla hazırlanan portakallı kek, çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday. İşte adım adım puf puf kabaran portakallı kek tarifi...

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Kek tarifleri çay saatlerinin vazgeçilmez yiyeceklerinden. Anne keki gibi puf puf kabaran kek yapmak için tarife sadık kalmak gerekiyor. Bu portakallı kek tarifi enfes lezzetiyle yiyen herkesi mutlu ediyor. Portakallı kek nasıl yapılır merak edenler bu puf puf kabaran portakallı kek tarifine göz atabilir.

Portakal enfes aromasıyla tatlılara en yakışan meyveler arasında yer alıyor. Kış ayı meyvesi olmasına rağmen buzluğa kaldırılan portakal kabukları ve portakal sularıyla bu eşsiz lezzeti yaz ayına da taşımak mümkün olabiliyor.

MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 portakalın kabuğu (rende)
1 su bardağı süt
3-3,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 portakalın suyu

TARİF

Yumurta ve şeker miksere alınarak çırpılır.
Çırpılan kek ve şekere sıvıyağ, tereyağı, süt, portakal suyu eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Un, vanilin, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi bir kapta karıştırılır.
Kalan malzemeye eklenerek karıştırılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.