Sırrı kaymakta saklı bu pamuk poğaça tarifi ile tepsiler dolusu lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık dokusuyla her lokmada ağızda dağılan bu poğaçalar, çay saatlerinizin yeni favorisi olacak. Hemen malzemeleri hazırlayın ve bu enfes tarifle mutfağa girin!

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Tel tel ayrılan ve puf puf kabaran bu kaymaklı poğaça tarifi, çay saatlerinize ve kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak. İçine konulan kaymak sayesinde yumuşacık olan bu poğaçalar, misafirlerinizin de favorisi olacak. İşte tepsiler dolusu pamuk poğaça tarifi...

Yumuşacık ve pofuduk kaymaklı poğaça tarifi ile tanışın! Her lokmada ağızda dağılan bu poğaçaların sırrı, içine konulan kaymakta saklı. Misafirlerinizin ve ailenizin bayılacağı bu tarifle çay saatlerinizi şenlendirin. İşte kaymaklı pamuk poğaça tarifi...

TEPSİLERİ DOLDURAN PAMUK POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

200 gram kaymak
100 gram tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı un
1 paket yaş maya

TEPSİLERİ DOLDURAN PAMUK POĞAÇA NASIL YAPILIR?

1- Derin bir kaba önce Ilık sütü, ardından mayayı ve üstüne de şekeri koyup karıştırın. Ardından 2 dakika kadar mayanın aktif hale gelmesi için bekleyin.

2- Maya aktif hale geldikten sonra kabın içerisine oda sıcaklığındaki kaymağı, tereyağını, sıvı yağı, yumurta akını, unu ve tuzu ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.

3- Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film ile kapayın. Ortalama yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.

4- Mayalanan hamura şeklini verin. Ardından poğaçaları fırın tepsisine yerleştirin. Bu aşamada 20 dakika kadar tepsi mayası yapmayı ihmal etmeyin.

5- Tepsi mayası da olduktan sonra poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün ve susam ile süsleyin.

6- 200 derece fırında ortalama 30 dakika kadar pişirin.

Bu yumuşacık ve puf puf kabaran kaymaklı poğaça tarifi ile çay saatlerinizde ve kahvaltı sofralarınızda fark yaratın. Tel tel ayrılan ve her lokmada ağızda dağılan bu poğaçalar, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak. Malzemeleri hazırlayın ve tepsiler dolusu lezzetli kaymaklı poğaçalar yapın. Afiyet olsun!