Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve 10 gün boyunca tazeliğini koruyan tuzlu kurabiye tarifi ile tanışın. Bu özel tarif sayesinde misafirlerinize her zaman taze kurabiyeler sunabilirsiniz. İşte adım adım 10 gün bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi...

Misafirlerinize sunabileceğiniz, çayın yanında keyifle tüketebileceğiniz ve 10 gün boyunca tazeliğini koruyan bir kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu pratik ve lezzetli tuzlu kurabiye tarifi sayesinde her an taze kurabiyelere sahip olacaksınız.

Tazeliğini tam 10 gün boyunca koruyan, lezzetiyle herkesi büyüleyen tuzlu kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif sayesinde, kurabiyeleriniz her zaman taze kalacak. İşte 10 gün bayatlamayan şipşak tuzlu kurabiye tarifi...

TUZLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı kabartma tozu
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılacak)
5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
2 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

1. Un hariç bütün malzemeleri bir karıştırma kabına ekleyin. Tüm malzemeler karışana kadar karıştırın.

2. Malzemeleri karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyerek 5 dakika yoğurun.

3. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.

4. Hamuru elinizle ince bir rulo yapın. Dilediğiniz şekli vererek fırın tepsisine dizin.

5. Fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyelerinizin üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu da serptikten sonra, 180 derece ısınmış fırında 25 dakika pişirin.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

10 gün boyunca bayatlamayan bu pratik tuzlu kurabiye tarifi ile misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edebilirsiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli kurabiye, çay saatlerinizi daha keyifli hale getirecek. Tüm malzemeleri hazırlayın ve adım adım tarifi uygulayarak, tazeliğini koruyan enfes kurabiyeler yapın. Afiyet olsun!