Misafirleriniz için her zaman hazırda bir lezzet mi arıyorsunuz? Bu buzluk böreği tarifi tam size göre! Kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanan börekleri istediğiniz zaman pişirebilirsiniz. İşte tarif...

Çay saatlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz pratik bir tarif arıyorsanız, buzluk böreği tam size göre. Sadece 15 dakikada hazırlanan bu börekler, buzluğa atıp gerektiğinde pişirerek zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

Buzluk böreği tarifi ile her zaman hazırda lezzetli börekleriniz olacak. Kolay ve hızlı yapımı sayesinde misafirlerinize anında ikram edebileceğiniz bu börekler, çay saatlerinize lezzet katacak.

BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler

6 adet yufka
125 gr margarin
1. 5 çay bardağı süt

İçi için:

1 kase beyaz peynir
1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
Eritilmiş tereyağı da sürülebilir
Susam

Hazırlanışı:

İki adet yufkayı tezgaha serin ve şeritler halinde kesin.

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Sosu için margarini eritin ve bir buçuk bardak ılık süt ile karıştırın.

Kestiğiniz çift yufkadan oluşan şeritlerin üzerine sostan fırçayla sürün.

Uç kısmına peynirli maydanozlu harçtan koyun ve dilediğiniz gibi sarın.

Böreklerinizi süzgeç içerisine koyarak suyun altına tutun ve hepsini ıslanmasını sağlayın. Börekleri süzdükten sonra bir tepsiye dizin.

Böreklerin arasına yapışmamaları için yağlı kağıt serin ve buzluğa yerleştirin.

Pişireceğiniz zaman dolaptan çıkarıp buzlu haldeyken üzerine yumurta sarısı ya da eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişmeye bırakın. Üzeri kızarınca hazır olacaktır.