Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Karbonatlı pişi, kahvaltı sofralarınızın yeni favorisi olacak. Hem tatlı hem tuzlu eşlikçilerle harika giden bu lezzet, herkesin beğenisini toplayacak. Yağ çekmeyen pişi tarifi için okumaya devam edin!

Karbonatın puf puf etkisiyle pişilerinizi bir üst seviyeye taşıyın. Karbonatlı pişi, kahvaltıların vazgeçilmezi olarak yerini alıyor. İşte pratik ve lezzetli tarif!

Karbonatlı pişi ile kahvaltılar daha eğlenceli ve lezzetli! Bu kolay tarifle, yağ çekmeyen ve herkesin bayılacağı pişileri hızla hazırlayabilirsiniz. Şimdi bu lezzeti keşfetme zamanı!

MALZEMELER

1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
Kızartmak için:
3 su bardağı sıvı yağ

TARİF

Yoğurt, yumurta, tuz ve karbonatı bir kapta karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamuru iki bezeye ayırın ve her bir bezeyi çok ince olmayacak şekilde, yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
Açtığınız hamuru bir bıçak yardımıyla karelere bölün ve bir tavada güzelce kızdırdığınız kızgın yağda her iki tarafları da güzelce kızarana dek pişirin.
Tüm malzemeyi bu şekilde pişirip, sıcak sıcak servis edin.