Evde şambali yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay! Ani gelen misafirlerinize sunabileceğiniz bu enfes tatlı, yapımıyla da oldukça pratik. İşte, evde şambali tatlısı yapmanın tüm sırları.

İzmir'in geleneksel lezzeti olan şambali tatlısını evinizde kolayca yapabilirsiniz. Bu adım adım tarif ve püf noktalarıyla, tatlı yapmak hiç bu kadar keyifli olmamıştı.

Şambali, evde tatlı yapmanın keyfini çıkarmak isteyenler için mükemmel bir seçim. Hem pratik hem lezzetli bu tatlıyı yapmanın tüm detaylarını sizler için derledik.

MALZEMELER

2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı
Şerbeti için:
4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

TARİF

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın limonunu sıkın. İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin. Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün.

Bu özel Şambali tatlısı tarifiyle, siz de evinizde Anadolu'nun bu eşsiz lezzetini kolayca hazırlayabilirsiniz. İrmik ve şerbetin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tatlı, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak. Şimdi deneyin ve bu lezzetli tatlıyı herkesle paylaşın! Afiyet olsun ve bereketli sofralar dileriz.