İrmik helvası, özel günlerin vazgeçilmez tatlısıdır. Peki, evde bu lezzeti nasıl mükemmel kıvamda yapabilirsiniz? İşte, adım adım irmik helvası yapımının tüm sırları!

İster sıcak bir yaz gününde dondurma ile ister kışın tarçınlı bir versiyonuyla, irmik helvası her zaman favori tatlılarınız arasında yer alacak. İşte size evde kolayca yapabileceğiniz irmik helvası tarifi!

Ev yapımı irmik helvasının püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu basit ve pratik tarifle, tane tane dökülen ve herkesin bayılacağı irmik helvasını yapmak artık çok kolay!

MALZEMELER

Helva için:

3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı irmik
1/2 su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker

Servisi için:

2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

TARİF

3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.
Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.
Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.
Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.
Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.
Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ters çevirip çıkardıktan sonra arzuya göre tarçın ilavesiyle birlikte dondurma ile servis edin.

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

İşte bu kadar! Ev yapımı, tane tane ve ağızda dağılan irmik helvasınız artık hazır. Bu kolay ve lezzetli tarif ile tatlı sofralarınızı şenlendirin ve sevdiklerinizi mutlu edin. Tarifimizi denediğinizde, sonuçları bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!