Sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, dereotlu poğaça tam size göre. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu poğaça tarifi ile sofralarınıza ferahlık katın. İşte adım adım dereotlu poğaça yapımı...

Dereotlu poğaça tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın. Sağlıklı ve lezzetli bu poğaçalar, hem pratik hem de enfes bir seçenek. İşte evde kolayca yapabileceğiniz dereotlu poğaça tarifi...

Kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi dereotlu poğaça ile taçlandırın. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu tarif, sofralarınıza ferahlık katacak. İşte dereotlu poğaça yapımının tüm detayları...

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Malzemeler

150 gr Bizim Yağ paket margarin
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
1 demet dereotu
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta sarısı
1 tutam susam

Hazırlanışı

Hamurun Hazırlanması:

Oda sıcaklığındaki margarini, yoğurt, yumurta beyazı, kabartma tozu, tuz ve sirkeyi bir kapta karıştırın.
Karışıma azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
İnce kıyılmış dereotunu ekleyin ve hamuru tekrar yoğurun.

Poğaçaların Şekillendirilmesi:

Hamurdan kahve fincanı büyüklüğünde parçalar koparıp pürüzsüz bir şekilde yuvarlayın.
Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerinin Hazırlanması:

Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
Pişirme:Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri güzelce kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Püf Noktası

Dereotlu poğaça tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın. Sağlıklı ve lezzetli bu poğaçalar, her seferinde mükemmel sonuçlar vererek sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile sofralarınıza ferahlık katın. Afiyet olsun!