Yemeklerin yanında harika giden ve hazırlanışı pratik olan şakşuka, her mutfakta denenebilir bir lezzet. İşte adım adım tarifi!

Şakşuka, patlıcan, domates ve baharatların muhteşem uyumunu sunan bir meze. Bu lezzetli tarifiyle sofralarınıza renk katın.

Patlıcan ve domatesin başrolde olduğu şakşuka, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenektir. İşte kolay şakşuka tarifi!

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

ŞAKŞUKA MALZEMELERİ

4 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı sıcak su
Kızartmak için sıvı yağ
4 diş sarımsak
4 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
Tuz, istenilen baharatlar

ŞAKŞUKA TARİFİ

Patlıcanları kare kare doğrayın ve tuzlu suya koyup biraz bekletin. Ardından sıvı yağı tavaya alın ve kızdırın. Patlıcanları sudan alıp kurulayın, tavaya alın. Soğan ve sarımsağı doğrayın ve az miktarda yağda kavurun. Yeşil biberleri de doğrayıp tavaya alın. Domatesleri rendeleyin ve salça ile karıştırın. Ardından şeker, tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek karıştırmaya devam edin. Üzerine sıcak su ekleyip 4-5 dakika kadar pişirin. Kızartılan patlıcanları tavaya alın ve pişirdiğiniz sos ile karıştırın.

Şakşuka, özellikle yaz aylarında tercih edilen hafif ve lezzetli bir yemektir. Patlıcanın bu lezzetli hali, baharatlarla birleştiğinde sofralarınıza renk katıyor. Deneyin ve bu geleneksel Türk lezzetini keşfedin!