Tepsileri dolduran pamuk gibi poğaça tarifi ile çay saatlerinizi renklendirin! Ağızda dağılan, yumuşacık ve lezzetli bu poğaçalar, evde kolayca hazırlanabilir. Bu tarifle mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı...

Mis gibi kokan, yumuşacık pamuk poğaça tarifi ile çay saatlerinizi daha da keyifli hale getirin. Kolay yapımı ve lezzeti ile herkesin favorisi olacak bu poğaçalar, sofralarınıza lezzet katacak. İşte adım adım pamuk poğaça tarifi ve püf noktaları!

Çay saatlerinizde farklı bir lezzet arıyorsanız, bu pamuk gibi poğaça tarifi tam size göre! Yumuşacık ve ağızda dağılan bu poğaçalar, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. İşte tepsiyi dolduran pamuk poğaça tarifinin detayları...

Malzemeler

Hamuru İçin:

2 adet yumurta akı (sarıları üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
5,5-6 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz

Arası İçin:

Kaşar peyniri (dilediğiniz miktarda)

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

Hamurun Hazırlanması:

Malzemeleri Karıştırın:

Yoğurma kabına, üzeri için ayırdığınız yumurta sarılarının beyazlarını alın.
Üzerine ılık süt, sıvı yağ, ılık su, instant maya ve şekeri ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.

Un ve Tuz Ekleyin:

Unu yavaş yavaş ekleyin ve karışıma ekleyin. Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştırın.
Hamur katılaştığında tezgaha alın ve elinizle yoğurun.

Mayalanma:

Hamur güzel bir kıvam aldığında tekrar yoğurma kabına alın.
Üzerini streç filmle kapatın ve temiz bir örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Şekillendirme:

Hamuru Hazırlayın:

Mayalanan hamurun üzerini açın ve un serptiğiniz tezgaha alın. Hamurun havasını almak için 1-2 kere daha yoğurun.

Parçalara Ayırın:

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Hamuru 20 eşit parçaya ayırın ve elinizle beze haline getirin. Poğaçaların büyüklüğüne göre beze boyutlarını ayarlayabilirsiniz.

İç Harcı Koyun:

Bezelerden birini alarak hafifçe genişletin, içerisine kaşar peyniri yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirip yuvarlayın.

Tepsiye Dizme:

Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.

Tepsi Mayası:

Mayalanma:

Poğaçaları 50°C çalıştırdığınız fırında 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Alternatif olarak, üzerini temiz bir bez ile örterek de 45 dakika kadar bekletebilirsiniz.

Üzeri ve Pişirme:

Yumurta Sarısı Sürme:

Ayırdığınız yumurta sarılarının içine sıvı yağ ekleyin ve karıştırın. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine bu karışımı sürün.

Son Dokunuşlar:

Son olarak poğaçaların üzerine çörek otu ve susam serpin.

Pişirme:

Alt üst ayarda çalıştırdığınız 185°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Servis:

Pişen poğaçaları fırından çıkarın ve ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edin.

Bu tepsiyi dolduran pamuk gibi poğaça tarifi ile evinizde mis gibi kokan, yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. Çay saatlerinizi renklendirecek, ağızda dağılan bu poğaçalar herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!