Pizza, dünya çapında sevilen bir lezzet ve şimdi evinizin konforunda bu lezzeti yaratmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İster acemi bir aşçı olun, isterse mutfakta ustalaşmış biri, bu tarif herkes için.

Mutfağınızda bir pizzeria açmaya ne dersiniz? Ev yapımı pizza ile sofralarınızı şenlendirecek, ailenizi ve arkadaşlarınızı etkileyebilecek bir tarife ihtiyacınız var. İşte size kolay, hızlı ve lezzetli bir pizza yapmanın yolları.

Bir pizza tutkunuysanız ve evde kendi pizzanızı yapmanın keyfini çıkarmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu basit ve anlaşılır rehber ile pizza yapmanın tüm inceliklerini öğrenecek ve lezzetli sonuçlara ulaşacaksınız.

Pizza Tarifi

Malzemeler

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

5 su bardağı un
1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su

Sosu İçin;

2 su bardağı domates sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kekik

Üzeri İçin;

Mozzarella peyniri
Kaşar peyniri
Sucuk
Sosis
Domates kurusu
Mantar
Mısır

Evde Pizza Nasıl Yapılır?

Unu yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.
Unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İnstant maya yerine yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz.
Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film örterek yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım.
Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölelim. Eğer ince hamurlu pizza hazırlamak istiyorsanız aynı hamuru 3 parçaya da bölebilirsiniz.
Kestiğimiz parçayı beze haline getirerek un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım. Hafifçe un serperek merdaneye yapışmamasını sağlayabilirsiniz.
Açtığımız hamuru pizza tepsisine almadan önce boyutu uygun mu diye kontrol edelim.
Açtığımız hamuru unladığımız pizza tepsisine alalım ve elimizle etrafını düzeltelim.
Dilerseniz normal fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek veya altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz.
Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır.
Pizza tepsisini önceden ısıttığımız 200° fırına sürerek hamurumuzu 10 dk pişirelim.
Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım.
Yarı pişen hamurumuzu fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine bolca sürelim. Kenarlarına doğruda güzelce sürersek kenarlarıda daha güzel kızaracaktır.
Domates sosunun üzerine bolca mozzarella peyniri rendesi veya kaşar peyniri rendesini yerleştirelim.
Üzerine tercihe göre dilimlenmiş sucuk, dilimlenmiş sosis, domates kurusu,dilimlenmiş mantar ve mısır tanelerini ekleyelim.
Son olarak pizzamızı tekrar fırına sürelim ve 200° fırında 20 dk daha pişmeye bırakalım.
Peynirleri güzel bir şekilde eriyen sucukları sosisleri gayet nefis bir şekilde pişen pizzamız servise hazır.

Pizza yapmak, doğru tarif ve biraz tutku ile herkesin başarabileceği bir sanattır. Bu rehberdeki adımları takip ederek, evinizde lezzetli pizzalar yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olabileceğini gördünüz. Artık sadece bu bilgilerle değil, aynı zamanda kendi yaratıcılığınızla da benzersiz pizzalar yaratabilirsiniz. Unutmayın, mükemmel pizza yapmanın sırrı, kaliteli malzemeler kullanmak ve pişirme sürecine sevginizi katmaktır. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı, afiyet olsun!