Sağlıklı ve besleyici bir seçenek arayanlar için yoğurt çorbası ideal bir tercihtir. Hem hafif hem de doyurucu olan bu çorba, pirinçli yapısıyla da oldukça besleyicidir. İşte adım adım yoğurt çorbası yapımı!

Her mevsim tüketilebilen ve özellikle hastalık zamanlarında tercih edilen yoğurt çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Bol miktarda nane ile hazırlanan bu çorba, hem kokusuyla hem de lezzetiyle sizi büyüleyecek.

Yoğurt çorbası yapmak düşündüğünüzden daha kolay! Bu klasik tarifi evde denemek için ihtiyacınız olan tüm bilgiler burada. Yoğurt ve pirinçle yapılan bu çorbanın püf noktalarını öğrenin ve ailenize sağlıklı bir alternatif sunun.

MALZEMELER

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

2 litre su
6 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı (tepeleme) un
1 adet yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kuru nane

TARİF

Orta boy bir tencerenin içerisine suyu dökün. İçine pirinçleri ekleyin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Bir kabın içerisine yoğurt, yumurta ve unu aktarın.
Güzelce çırpın ve içerisinde unun topaklanmamasına özen gösterin.
Ocağın üzerinde pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp güzelce yoğurtlu karışıma yedirin. Ardından bu işlemi birkaç kepçe daha ilave ederek gerçekleştirin.
Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli bir şekilde, incecik bir ip halinde dökerek bir yandandan da karıştırın.
Bu şekilde tüm yoğurdu ilave ettikten sonra kaynayana kadar güzelce karıştırın. Kuru naneyi ve tuzunu da ilave edin.
Birkaç dakika daha ocakta pişirmeye devam edin. Bu aşamada kıvamı çok yoğunlaşırsa su ilave edebilirsiniz.
Ayrı bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek hafifçe yakın. Servis etmeden önce çorbanızın üzerine gezdirin.
Ardından çorbanızı servis edin.