Peynirli üçgen börek tarifi: Bu nefis ve kolay tarif sayesinde, sabah kahvaltılarınız ve beklenmedik misafirleriniz için mükemmel bir seçenek sunabilirsiniz.

PEYNİRLİ ÜÇGEN BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

3 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (1 tanesi üzeri için )
3 yemek kaşığı su
250 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Çörek otu

YAPILIŞI:

Her damağa uygun olan muska olarak da bilinen peynirli üçgen börek tarifine ilk olarak sos yapımıyla başlayın. Bunun için uygun bir kabın içine; 

Yumurta 
Sıvıyağ 
Süt 
Su 

Ürünlerini koyup güzelce çırpın. Hazır olan ürünleri köşeye alıp yeni bir kabın içinde lor peynirini tercihe göre ince ince kıyılmış maydanozları harmanlayın.

Hazır yufkanın birini tezgahın üzerine serin.

Hazırlayıp köşeye koyduğunuz sosu açtığınız yufkanın bütün köşelerine fırça yardımıyla sürün.

Daha sonra hazırladığınız iç harcı görselde gösterilen şekilde 4-5 cm enliğinde şeritler halinde kestikten sonra yufkanın uç kısmına harcı koyarak muska şeklinde katlayın.

Bütün yufkalara sırayla bu şekli uyguladıktan sonra uç kısmını suya batırıp ya da fırçayla yağlayıp sarma işlemini tamamlayın. 

180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar 40-45 dakika pişirin ve bu süre zarfında ara ara böreğinizi kontrol etmeyi unutmayın!