Galeta unlu poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, peyniri doyasıya hissedeceğiniz galeta unlu poğaça tarifi!

Galeta unlu poğaça ile kahvaltılarınıza lezzet katın! Yumuşacık hamuru ve peynirli iç harcıyla enfes bir hamur işi olan galeta unlu poğaçanın tarifi burada.

Galeta unu ve peynirin eşsiz uyumuyla harika bir poğaça tarifi karşınızda. Her ısırıkta mutluluk garantisi. Galeta unlu poğaça tarifi ile yumuşacık ve kabarık bir lezzet hazırlayın. İşte mayasız, peynirli ve galetaya bulanmış poğaçanın adım adım tarifi!

GALETA UNLU YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
200 gram peynir
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı galeta unu

YAPILIŞI

Derin bir yoğurtma kabına sıvı yağ ve yoğurdu alın ve çırpın.

Ardından içerisine kabartma tozunu ilave ederek, unu da azar azar ekleyin.

Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. 

Bir kasenin içerisine maydanozları doğrayın ve peyniri de ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde alarak içerisine peynir harcını ekleyin ve yuvarlayın.

Daha sonra hamurun altını ve üstünü galeta ununa bulayın.

Tüm hamurlara aynı işlemi yaptıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye hamurları yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika poğaçaları servis edin.

Afiyet olsun...